Alternativ DNA-prøve

Hvis man ikke har mulighed for at benytte de testpinde der følger med testkittet, kan man sende en alternativ DNA-prøve, som f. eks en tandbørste, en vatpind eller et brugt lommetørklæde. Lad prøven lufttørre på et beskyttet sted i mindst en time og læg derefter prøven i en ren papirpose eller en kuvert, før du lægger det i vores testkuvert. Det må ikke opbevares i plastik, da det så kan mugne. Beskyt også prøven fra høj varme og sollys.

Succératen for alternative DNA-prøver, som f. eks tandbørster eller cigaretskodder, er ikke lige så høj som med vores testpinde. En alternativ prøve giver det samme sikre resultat som vores testpinde, såfremt den indeholder DNA materiale der kan analyseres. Succératen er helt afhængig af DNA-materialets kvalitet. Vi har f.eks modtaget tandbørster der ikke har indeholdt sikkert DNA-materiale, idet de har været anvendt af flere personer. Succératen for vores testpinde er højere end 99,9%.

Hvis du benytter dig af en alternativ DNA-prøve, kan det ske at laboratiet beder om en supplerende prøve, hvis de ikke finder DNA-materialet sikkert og ny afgift vil opkræves. Det er derfor en god idé at ha en reserve-prøve klar. Her følger nogle eksempler på alternative DNA-prøver som vi kan analysere og ud for hver kan du se den gennemsnitlige succérate. En alternativ DNA-prøve koster 589 pr. prøve. En ny afgift vil opkræves, hvis yderligere materiale behøves. En alternativ prøve forlænger analysetiden med mindst en uge.

Alternativ DNA-prøve Succérate
Bomuldsvatpind. Ingen avgift vid kindskrap. 95 %
Brugt lommetørklæde i bomuld eller papir. 95 %
Blod på rent trækpapir, kaffe filter eller stof. 95 %
Indtørret navlestreng. 90 %
Sperm (applikeres på en vatpind og lufttørres 1 time). 90 %
Kindtand (ikke babytænder). 85 %
Hår (mindst 7 hårstrå MED hårsæk). 80 %
Blodigt plaster, tamponer, blod på stof. 75 %
Tandbørste. 75 %
Ørevoks på vores testpind eller en vatpind. 75 %
Tyggegummi, helst sukkerfrit, lægges i lufttæt plastikpose. 75 %
Tandtråd. 75 %
Finger- eller tånegle, helst nyklippede, lægges i lufttæt plastikpose. 75 %

Rør aldrig en DNA-prøve med fingrerne. Brug altid plastikhandsker eller stik hænderne i en ren plastikpose. Alle fugtige testmaterialer skal lufttørre indtil de er helt tørre. Testmaterialet må ikke tørres i kunstig varme, kun i rumstemperatur. Når materialet er tørt, lægges det i en papirkuvert eller i vores testkuvert, hvis intet andet angives.Anbefal denne side

Vil du vise en god ven denne side? Udfyld formularet forneden, så sender vi en email med en link til siden!